Informatie

Leidinggeven bestaat uit 2 factoren: je vakgebied en leidinggeven. Je kunt wel goed zijn in je vakgebied maar je moet ook kunnen leidinggeven, dat is een ander vak. Deze stijl van leidinggeven noemen we operationeel leidinggeven. Dat is de directe aansturing van de medewerkers. Management is de indirecte stijl van leidinggeven van de medewerkers op de werkvloer, meer beleidsmatig gericht en werken met budget.

Je kunt op 2 manieren een cursus volgen; thuis studeren of een les op locatie.

Thuis studeren doe je met een duidelijk cursusboek met informatie over verschillende onderwerpen met tips. Kort en krachtig. Zo krijg je snel veel kennis over leidinggeven met alles wat daarbij hoort.

In het cursusboek staan ook je opdrachten. Deze opdrachten kun je opsturen per email of ze worden besproken op locatie (1,5 tot 2 uur). Als je ze per mail opstuurt worden ze gecorrigeerd teruggestuurd. Na de beoordeling van de opdrachten kun je bij voldoende resultaat een Leidinggevenrijbewijs krijgen. Zo heb je als leidinggevende een bewijs van je opgedane kennis en heeft de organisatie de zekerheid dat deze leidinggevende goed voorbereid is op zijn of haar taak.

Doordat deze cursus ook als thuisstudie wordt aangeboden kun je op elk moment beginnen.

Ook bieden we een cursus aan op elke locatie. Deze duurt ongeveer 6 uur. De volledige inhoud uit het cursusboek wordt behandeld waar veel met interactie met de cursisten wordt gewerkt. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat Leidinggevenrijbewijs.